Armin was een onrustige slaper. Hij bewoog veel met zijn handjes en schrok zichzelf dan wakker. Natuurlijk zielig maar ook irritant. Toen ging ik maar eens op onderzoek uit. Wat kan hieraan gedaan worden? Als nieuwe moeder zijnde wist ik er niet veel van af. Maar gelukkig had ik mijn goede vriend bij de hand. GOOGLE! Jeetje jongens, ik heb echt van alles gegoogled. Hoe deden mensen dat vroeger..hahah.

Maar toen kwam ik bij het inbakeren. Wat is inbakeren? Inbakeren is een baby stevig in doeken of speciale inbaker zakken wikkelen. Vroeger was het een gewoonte, tegenwoordig wordt het toegepast om onrustige baby’s te begrenzen en hun slaap te verbeteren. Ik heb er veel erover gelezen. Want er zijn natuurlijk negatieve en positieve verhalen hierover, zoals altijd met alles. Ik las niets erg of gevaarlijks, dus wij gingen het uitproberen.

Natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Dat is voor mij en zoals voor vele anderen het belangrijkste. Daarom ging ik ook goed kijken welke er allemaal waren. Een doek gebruiken vond ik niet echt prettig. Ik was bang dat ik het te strak of te los zou wikkelen.

Ik kwam uit bij het merk SwaddleMe. Via bol.com had ik er een besteld en meteen uitgeprobeerd.  Het was wel eerst even testen..want meneertje kon soms ontsnappen..

Maar dat was mijn fout. De maat klopte niet, dus let daar goed op. Het is ook belangrijk om op te letten hoe ver je kindje is in zijn/haar ontwikkeling. Hier doel ik op het rollen, sommige kindjes doen dat eerder of later. Maar het is belangrijk om daar op te letten. Zodra ze dat kunnen, moet je echt stoppen met inbakeren.

Maar wij hebben dit echt prettig ervaren. Armin sliep rustig en maakte zichzelf en ons niet wakker. Armin werd alleen wakker, als hij zijn speen kwijt was. Maar gelukkig lag hij naast mij in een co sleeper. Dan kon ik snel reageren en weer verder slapen. Wij hadden ook gelukkig geen problemen met het afbouwen. Het ging vrij snel over naar een gewone slaapzak.

Hebben jullie gebruik gemaakt van inbakeren of een andere methode? Ik lees het graag terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *