Ik ga voor het eerst officieel collecte lopen. De collecte week is van maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari. Ik was benaderd door de hersenstichting om dit te doen. Het lijkt mij een mooi gebaar om toch iets kleins terug te doen voor de samenleving. Tegenwoordig kun je zelfs pinnen. Dit is natuurlijk heel erg handig. Ik heb zelf namelijk haast nooit losgeld in huis. Zo kun je zelfs een klein bedrag pinnen. Elk klein beetje helpt!

Collectebus van de toekomst

Elk jaar gaan ruim 18.000 collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenziekten en hersenaandoeningen. En dat kan iedereen overkomen, want 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een hersenaandoening.

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen.

Wat gebeurd er met de opbrengst?
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven ze voorlichting en voeren ze vernieuwende projecten uit.

Leer er meer over op de website van de hersenstichting.

♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *