A.D is een echte jongetje maar met een heel zacht karakter. Dat uit zich op twee manieren.

Vanmiddag gingen wij naar de speeltuin. Er stond een klein meisje bij de glijbaan en A.D wilde haar helpen om ook te gaan glijden. Dus hij pakt haar handje en “praat” tegen haar en ineens geeft die haar een kusje. Nou smelt momentje hoor!! 

A.D ging lekker verder spelen en toen kwam een jongetje langs hem. En wat doet A.D ineens? Geeft hem duw ( heel zachtjes, maar toch ) dat kindje over de rooie helemaal huilend naar zijn moeder.

Wat ik dan erg belangrijk vind is dat A.D er heen gaat en ziet wat er is gebeurd door zijn actie. Ik geef aan dat hij sorry moet zeggen, maar 9 van de 10 keer gebeurd dit, nog , niet. Nu vraag ik mij af of ik té reageer? Hoe gaan jullie met zoiets om? Hij is maar 2,5 jaar maar ik wil wel dat hij al leert wat voor effect zijn gedrag heeft bij een ander.

Graag lees ik hoe jullie hiermee om gaan.

Bedankt voor het lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *