Ik ben een persoon die dingen niet kan los laten. Dingen vanuit de verleden kan mij blijven achtervolgen tot de dag van vandaag. Dingen die gebeurd/gezegd zijn met mijn man, familie of vrienden. Ik vergeet letterlijk niks. Ook het gevoel dat ik destijds erbij had, dat blijft vers hangen erbij.

Ik wil heel graag daarin veranderen. Ik heb dit ook in therapie besproken. Tot nu toe niet echt een oplossing gevonden. Soms denk ik, ik ben eenmaal zo. Of ik moet de mensen waar ik nare ervaringen mee heb gehad verwijderen uit mijn leven, I know heel drastisch. Of ik moet het leren accepteren en normaal verder leven. Nou ik kan je vertellen, tot nu toe is beide NIET gelukt.

Het frustreert mij heel erg. Ik kan namelijk niet normaal verder leven en een gezonde relatie hebben met mensen. Ik noem het naïef zijn, weet geen ander benaming ervoor. Maar ik kan niet “naïef” zijn en denken; oké, het kan gebeuren, vergeven en vergeten. Nee, helaas kan ik dat niet. Ik blijf dan altijd op mijn hoede. Fool me once shame on you , fool me twices shame on me. Het heeft vast iets met trots te maken en hoe ik ben opgegroeid. Allerlei factoren spelen natuurlijk een rol. 

Maar het liefst wil ik er van af en denken FUCK IT! Doe je mij pijn? Schaad je mijn vertrouwen dan is het ( like Ariana said ) Thank You , next. Maakt niet uit wie het is.

Is dat overdreven? Ga je dan te ver? Herkent iemand dit? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *