PSZ of KDV

Armin word 17 februari 2 jaar. Daarom besloot ik om eens rond te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn qua opvang.

Armin hoeft niet perse naar een kinderopvang of gastouder. Dit wil ik puur voor zijn ontwikkeling. Het lijkt mij ( en vele jullie vast ook ) namelijk goed dat hij in contact komt met andere kinderen. Dit is goed voor zijn lichamelijke ontwikkeling, taalontwikkeling, leren samen spelen en delen. Ik doe dit allemaal al samen met hem. Door met hem te spelen en te praten. Maar met je moeder zoiets doen is anders dan met ‘vreemde ‘kinderen. Ik vind het ook gewoon goed voor hem en voor mijzelf om niet constant samen te zijn.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat op dit moment uit naar een peuterspeelzaal. Daar is het ( vind ik ) meer gericht op de ontwikkeling van het kind. Naar mijn idee is een kinderopvang meer om kinderen op te vangen en zijn meestal met grotere groepen. Er zijn natuurlijk kinderopvangen die ook naar de ontwikkeling etc. kijken. Ik heb zelf tijdens mijn opleiding bij een BSO stage gelopen en ik ken mensen die in de KDV werken. Het is echt niet dat zij denken; ga maar lekker spelen en wij kijken toe.

Dit is mijn mening voor nu. Wij gaan binnenkort bij een paar peuterspeelzalen kijken en wij gaan ook bij een paar kinderopvangen kijken. Uit eindelijk moet iedereen zijn/haar eigen gevoel volgen hierin. Je moet een goed gevoel hebben over de locatie en de mensen waar jij je kind mee achter laat.

Mijn grootste zorgen is als Armin zich niet kan duidelijk maken aan de begeleiders. Natuurlijk hebben zij ervaring met kleine kinderen. Maar dat vind ik wel het engste. Dat Armin iets wilt of iets wilt duidelijk maken, en dat hij dan niet begrepen word.

Hoe ervaren jullie dat? Wat is jullie mening over een peuterspeelzaal of een kinderopvang of zelfs een gastouder.
Ik lees graag hierover. Je kunt een reactie onderaan dit bericht achterlaten.

Volg en like mijn pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mommyhood__