What if

Ik ben benieuwd naar jullie mening/inzicht over het volgende. 

Je hebt een gezin met vader, moeder en kinderen. Vader gebruikte al jaren drugs, stiekem. Dit deed hij altijd buiten de deur. Zijn vrouw kwam er achter en er was natuurlijk ruzie erover. Vooral het feit dat hij dan zo vaak weg was bij zijn “vrienden”. 

Jaren lang ging dit door. Vader ging door met zijn gedrag en moeder bleef ruzie maken. Ouders dachten de kinderen weten niet waar het over gaat. Maar dat hadden ze goed fout. Na een aantal jaren had vader contact verbroken met zijn vrienden. Maar hij ging door met drugs. Dit deed hij nog steeds buitenshuis, alleen. 

Na een tijdje ging hij de drugs gewoon in huis gebruiken. Iedereen deed alsof er niets was. Hij schaamde zich eerst er nog voor en probeerde het te verbergen. Maar afgelopen jaren zit hij op zijn kamer, gewoon drugs te gebruiken. Het maakt nu niet uit wat voor drugs het is. Maar zijn vrouw doet alsof ze het niet ziet en hun kinderen doen eigenlijk het zelfde. Een kind ( is al volwassen ondertussen ) heeft paar keer moeder geconfronteerd ermee. Maar helaas had dit geen effect op de moeder en zij bleef het “goed” keuren. Dit deed zij waarschijnlijk omdat ze niet weet wat ze anders kan doen dan dat haar gezin uit elkaar gaat. De vader zorgt niet voor geld problemen of gedrag problemen door zijn drugs gebruik.

Wat zouden jullie doen in zo een situatie? Wat zouden jullie dit gezin adviseren?

bedankt voor het lezen

Volg en like mijn pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mommyhood__